Facebook image
Mentés

WEBINÁRIUM | Vám-utóellenőrzések tapasztalatai | 2020. nov. 18.

A kereskedelmi áruforgalmat érintő vámellenőrzések metodikájából adódóan kiemelt jelentősége van az áruátengedést követő vámellenőrzéseknek. Az RSM vámüzletágának vámtanácsadói megosztják tapasztalataikat online rendezvényünkön.

A kereskedelmi áruforgalmat érintő vámellenőrzések során rendkívűl sok múlik azon, hogy az ellenőrzés alá vont gazdálkodó milyen szinten van felkészülve egy vámellenőrzésre, mennyire van azzal tisztában, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak. Az RSM vámüzletágának vámtanácsadói jelentős számú vámellenőrzésben működnek közre, tapasztalataikat kívánják megosztani a származási szabályok, a vámérték, valamint a vámtarifális besorolás hatósági ellenőrzési gyakorlatáról.  

Előadó: 

dr. Falcsik István, Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás, Üzletágvezető, RSM Hungary

Tematika:

 • Jogok és kötelezettségek az áruátengedést követő vámellenőrzés során, a vámügynök érintettsége
 • Vámértékvizsgálat tapasztalatok, felmerülő jogi kérdések, ítéletek

 • Származás utólagos vizsgálata,

 • Áruk tarifális besorolásának utólagos ellenőrzése, RSM által képviselt bírósági ügyek tapasztalatai

 • Felkészülés egy vámellenőrzésre 

Időpont: 2020. november 18. csütörtök 10:00-11:00

Az esemény az érdeklődő társaságok számára ingyenes, de regisztrációhoz* kötött. Regisztráljon webináriumunkra és legyen naprakész a vámellenőrzésekkel kapcsolatos teendők kapcsán.

A jelentkezési lapon megadott adatai alapján megküldjük az esemény megtekintéséhez szükséges linket és információkat. A webinárium a zoom platformon történik, amennyiben már rendelkezik zoom regisztrációval, nincs előzetes teendője. 

Ha még nincs hozzáférése, néhány kattintással itt tud bejelentkezni a  zoom platformra, illetve a regisztrációhoz segítségként egy útmutatót talál ezen a linken.

*Díjmentes webináriumunkra a regisztráció ingyenes, de nem automatikus. A regisztráció megerősítéséről a rendezvényt megelőző napig értesítést küldünk a regisztrálók felé. 

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom