Mentés

Online képzés | EKAER 2020

Minden fontos információ egy helyen az EKAER feladatok kezeléséhez. Online képzésünk részletesen bemutatja a legfontosabb EKAER tudnivalókat, segít kezdőknek, haladóknak és profiknak egyaránt.

REGISZTRÁLOk Az online képzésre

EKAER képzésünkön áfa és nemzetköziadó-szakértőnk vezetésével áttekintjük az EKAER szabályozás részleteit. Hogyan kell használni az EKAER felületet, hogyan kell regisztrálni és EKAER számot kérni.  Részletesen vizsgáljuk, hogy mikor van EKAER kötelezettség és mikor nincs, hogyan kell alkalmazni az EKAER rendeletet, meddig lehet módosítani az adatokat és mikor kell lezárni az EKAER számot. 

Bemutatjuk mi az összefüggés a számlázás, a szerződéses háttér és az EKAER között, miért fontos összhangba hozni a valóságot a mögöttes dokumentációval.  Hogyan lehet kialakítani a megfelelő folyamatokat  ahol minden személynek megvan a maga feladata, minden folyamat le van dokumentálva, minden új eset fel van térképezve.

Az online képzés tematikája: 

 • Milyen esetekben kell EKÁER számot kérni? Kinek kell EKÁER számot kérni ? Hogyan kell EKÁER számot igényelni?
 • Ki lehet feladó, címzett, végfelhasználó az EKAER rendszerében?
 • Melyek a kockázatos élelmiszerek, egyéb kockázatos termékek, mi az egyéb célú behozatal és kivitel?
 • EKAER mentességi szabályok: 2500 kg és 5 millió forint, illetve 500 kg és 1 millió forint, mely esetekre vonatkozik pontosan?
 • Hogyan kell jelenteni a tömeget és az értéket? Mi a teendő, ha a fuvarokmány, számla vagy más dokumentum adataiban eltérés mutatkozik?
 • Mi történik, ha túl sok EKÁER számot kérünk vagy ha éppen ellenkezőleg, túl keveset? EKAER számok lezárása.
 • Gyűjtő fuvar,  átrakodás,  szétrakodás, kirakodás bejelentése? Göngyöleg, visszáru, garanciális javítások kezelése.
 • Nemzetközi és belföldi láncügyletek, Háromszögügyletek, Saját áru mozgatása, Konszignációs raktár, vevői készlet, Belföldi és nemzetközi bérmunka Importügyletek, közvetett vámjogi képviselőn keresztül megvalósuló ügyletek.
 • Gyakori hibák és ellenőrzési tapasztalatok. Milyen háttérdokumentációval, igazolásokkal kell rendelkeznie a gazdálkodóknak?

Előadó: 

dr. Sztankó Dániel, Igazgató, közvetett adók, Adóüzletág

Az online képzési anyag egy 4 órás e-learning anyag formájában  érhető el, mely a  díjfizetést követően 30 napon belül bármikor, korlátlanul megtekinthető.

Az online képzés díja:

Az online elérhető oktatási képzés díja: 14.500 Ft+ áfa. 

A képzés díja tartalmazza a 3 órás képzés videóanyagát. A hozzáférést a díj megfizetését követően biztosítjuk, személyre szólóan. Itt tudja elolvasni Adatkezelési tájékoztatónkat.

Amennyiben az online képzés iránt érdeklődik, kattintson az alábbi regisztráció gombra. A jelentkezési lapon megadott adatokat kérjük pontosan tötse ki, az itt megadott adatok alapján küldjük el a díjfizetéshez kiállított számláját. A részvételi díj befizetését követően tudjuk megküldeni Önnek a webinárium megtekintéséhez szükséges linket és információkat. 

REGISZTRÁLOK az online képzésre

Pillantson bele az EKAER 2020 képzésbe: 

Amennyiben tájékozódni szeretne további tervezett eseményeinkről aktuális webináriumainkat, online képzéseinket itt találja!

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó- és munkajogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom
   Tovább