Facebook image
Mentés

WEBINÁRIUM | DAC6, adótervezési struktúrák bejelentési kötelezettsége, mit kell jelenteni? | 2020. nov. 11.

2021. január 1-től élesedik az agresszív adótervezési struktúrák bejelentési kötelezettsége Magyarországon is. Erre a külföldi vállalatok magyarországi leányvállalatainak, magyar cégcsoportoknak is fel kell készülniük, ha nem akarnak súlyos szankciókkal, vagy fokozott adóellenőrzésekkel szembesülni.

A DAC6 szabályozás szerinti bejelentési kötelezettség a vállalati adóstruktúrákhoz, cégstruktúráláshoz kapcsolódik.

Amennyiben egy ügylet kidolgozásában külső közreműködőként adótanácsadók, ügyvédek, könyvelők is érintettek, elsődlegesen az ő felelősségük és kötelezettségük a DAC6 jelentési feladatnak eleget tenni.

Ugyanakkor számos olyan házon belül kidolgozott ügylet lehet, amelyben nem vett, vagy vesz részt külső tanácsadó, ilyenkor az érintett vállalkozások feladata a bejelentés az adóhatóság felé. Hasonló a helyzet akkor is, ha egy tanácsadó meghatározott okból mentesül a bejelentési feladat alól.

A DAC6 jelentési kötelezettség fennállásának megállapítása összetett folyamat, és valamennyi hazai vagy nemzetközi cégcsoport esetében előzetes belső kockázatelemzést, később pedig folyamatos monitorozást igényel.

Webináriumunkon adószakértőnk bemutatja a potenciálisan érintett társaságok számára  a 2021. január 1-től belépő kötelezettséghez kapcsolódó legfontosabb kritériumokat, teendőket, mérlegelendő ügyleteket. 

Előadó: 

Dr. Varga Erzsébet szenior adótanácsadó RSM Hungary

Dr. Varga Erzsébet,

Szenior adótanácsadó, szakterülete a nemzetközi adózás, adótervezés

Tematika:

 • Mi is pontosan a DAC 6 jelentési kötelezettség, hogyan épül fel a nemzetközi szabályok rendszere, mit érdemes erről tudniuk a cégeknek?
 • Kiket érint a DAC6 bejelentési kötelezettség, és kinek kell jelentenie?
 • Milyen esetekben merül fel a bejelentési kötelezettség?
 • Milyen határidők vannak a DAC6 kapcsán?
 • Milyen szankciók, jogkövetkezmények lehetnek, ha a jelentés elmarad?
 • Mikor kell felgyulladnia a figyelmeztető lámpának a fejekben? 

Időpont: 

2020. november 11. szerda 10:00-11:00 óra

Az esemény az érdeklődő érintett társaságok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon webináriumunkra és legyen naprakész a DAC6 kritériumok, a jelentéshez kapcsolódó teendők terén. 

A jelentkezési lapon megadott adatai alapján megküldjük az esemény megtekintéséhez szükséges linket és információkat. A webinárium a zoom platformon történik, amennyiben már rendelkezik zoom regisztrációval, nincs előzetes teendője. 

Ha még nincs hozzáférése, néhány kattintással itt tud bejelentkezni a  zoom platformra, illetve a regisztrációhoz segítségként egy útmutatót talál ezen a linken.

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom