Facebook image
Mentés

WEBINÁRIUM | Az EPR bevallás első tapasztalatai – Indul a DRS rendszer | 2023.11.29.

Webináriumunkon meghívott vendégeinkkel – a MOHU és a VJASZSZ képviselőivel – kiértékeljük a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR- rendszer) első bevallási időszakának tapasztalatait, valamint bemutatjuk az új, kötelező visszaváltási (DRS) rendszerrel kapcsolatos legfontosabb vállalati feladatokat.

A társaságok alig lélegeztek föl az EPR kötelezettség első próbatételéből, újabb, a hulladékgazdálkodást érintő kihívással szembesülnek, hiszen jövő év január 1-jén startol a kötelező visszaváltási rendszer (DRS Deposit Return System).

A RSM következő webináriumán meghívott vendégeinkkel – a MOHU és a VJASZSZ képviselőivel – kiértékeljük a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR- rendszer) első bevallási időszakának tapasztalatait, valamint bemutatjuk az új, kötelező visszaváltási (DRS) rendszerrel kapcsolatos legfontosabb vállalati feladatokat. 

Tartson velünk és regisztráljon* eseményünkre!

regisztrálok az eseményre

Időpont

2023. november 29. | 10:00-12:00

Kinek ajánljuk webináriumunkat?

 • Termékek előállítóknak/gyártóknak, kereskedőknek, export-import tevékenységet végzőknek, logisztikai szolgáltatóknak.
 • Mindazon gazdálkodóknak, akik érintettek termékdíj, EPR-díj és DRS rendszerben.
 • Mindazoknak, akik nem biztosak abban, hogy bármilyen kötelezettségük felmerül az új hulladékgazdálkodási vagy kötelező visszaváltási rendszerben.

Tematika

 • Az EPR rendszer első bevallásának tapasztalatai.
 • Az EPR első díjfizetésével kapcsolatos, gyakorlatban felmerült kérdések.
 • Milyen következményei lehetnek a nem teljesített EPR díjbevallásoknak? Mit tehetnek a vállalatok, akik önhibájukon kívül nem tudták teljesíteni az EPR-bevallást?
 • Bemutatjuk 2024-ben induló DRS rendszer legfontosabb elemeit.

Szakértők, meghívott vendégek

Réthelyi Ádám Gergő , Üzletfejlesztési szenior szakértő, MOHU
Szepesi Sándor, Főtitkár, VJASZSZ
Dr. Falcsik István, Ügyvéd, Hulladékgazdálkodási és Fenntarthatósági tanácsadás, Üzletágvezető, RSM Hungary

regisztrálok az eseményre

*Az eseményt elsősorban vállalatok, társaságok képviselői számára szervezzük, amely díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció nem automatikus, az esemény előtti napig a regisztrált résztvevők felé emailben küldünk megerősítést.


A webinárium a Zoom platformon történik. Ha már rendelkezik Zoom regisztrációval, nincs előzetes teendője; ellenkező esetben pár kattintással regisztrálhat a platformra. Használja útmutatónkat, ha a folyamatban segítségre lenne szüksége.  Az esemény megtekintéséhez szükséges linket és információkat a jelentkezési lapon megadott adatai alapján küldjük meg.

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom