Mentés

Felkészülés az automatizált NAV számlabekötésre
| 2018. július 10.

A szakmai rendezvényen a július 1-től életbe lépő online számlaadatküldési kötelezettségre való felkészülést segíti az RSM szakértője a szabályozás részleteinek áttekintésével és a megoldási lehetőségek bemutatásával.

A 2018 júliusától bevezetendő számlaadatszolgáltatás, a kiállított számlák online NAV-bekötése egy olyan újdonság az adóhatósággal való kapcsolattartás digitalizációjának részeként, amelyre a vállalatoknak fel kell készülnie. 

Az adatszolgáltatási kötelezettség - amelynek a 100ezer forint feletti áfatartalmú számlát belföldi cégek felé kiállító társaságoknak kell eleget tenniük - a számlázóprogramok/ERP rendszerek fejlesztését, vagy külső riportálási megoldást igényel. Ez egyrészt fejlesztői feladat, másrészt a felhasználói oldalon is megjelennek új kötelezettségek, a NAV regisztrációtól kezdve a számlázási rend áttekintésén, a riportálási folyamat nyomonkövetésén át az eredmények  kezeléséig.   

Az előadás során a számlázóprogramokat használó vállalatok oldaláról kerül bemutatásra  a NAV számlabekötési kötelezettség, illetve annak hatása a napi  céges feladatokra.

A szakmai rendezvény előadója: 

dr. Sztankó Dániel, közvetett adók, csoportvezető | RSM Hungary zrt.

Időpont: 

2018. július 10.  (kedd)  10-15 óra

Helyszín: 

Hotel Hungaria City Center  | 1074 Budapest Rákóczi út 90.

érdekel a rendezvényregisztrálok

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó- és munkajogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom
     Tovább