Mentés

Rendezvény: EKAER 2019 - Változások és gyakorlat
| 2019. november 18-19.

Változnak az EKÁER önellenőrzésre és bírságolásra vonatkozó szabályai, szakértőnk előadásában ezeket a gazdálkodók számára fontos módosításokat is bemutatja az EKAER áttekintésének részeként.

Az EKÁER bejelentési kötelezettség teljesítését a NAV automatikusan figyeli! Az adóalany EKAER-bejelentési kötelezettségének elmulasztása esetén az adóhatóság a be nem jelentett áruk értékének 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki,  de lefoglalhatja a  jármű rakományát is.  A fuvarozó, sőt a jármű vezetője is bírságolható, amennyiben a hatósági zár megsértését állapítja meg a hatóság. 

A 2019 nyári adóváltozások részeként módosulnak az EKÁER önellenőrzésre és a bírságolásra vonatkozó szabályok is. A rendezvényen szakértőnk előadásában kitér arra is, hogy az új szabályok alapján:

 • Hogyan és mit és meddig lehet korrigálni a már lezárt EKÁER számok tekintetében., milyen pótlékfizetési kötelezettséggel jár az utólagos adatmódosítás?
 • Hogyan változnak a bírságolásra vonatkozó EKÁER szabályok és hogyan kell eljárni majd a gyakorlatban?
 • Mire kell törekedni, hogy mentesüljünk a bírság alól? Mit jelent az adott helyzetben általában elvárható magatartás? Milyen dokumentumokkal lehet ezt igazolni?

Készüljön fel szakértő előadónk segítségével a helyes EKAER-bejelentésre, kerülje el az ellenőrzési tapasztalatok alapján a legjellemzőbb hibákat! 

Előadó: 

dr. Sztankó Dániel, Igazgató, közvetett adók 

Időpont: 

2019. november 18-19.  hétfő-kedd, 9-15 óra

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella utca 42-44.) 

Regisztráció
Jelentkezés

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik a legfrissebb adóváltozások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom
   Tovább