Facebook image
Mentés

Rendezvény: Digitális adózás - Online számla 2020, elektronikus számlázás
| 2020. február 28.

Az online számla adatszolgáltatásban számos változás lesz 2020-ban, melyet szakértőnk és a NAV képviselője részletesen bemutatnak. A pénzügyi adminisztráció digitalizációját támogatja az elektronikus számlázás is, mellyel kapcsolatban speciális szabályoknak kell megfelelniük az adózóknak.

Az Online számla jelentéssel a NAV rengeteg valós idejű információhoz jut a társaságokról. Olyan adatok is riportálásra kell hogy kerülnek a NAV felé, amelyek nem feltétlenül kötelező elemei a számlának. Ezáltal az adóhatóság még több információval rendelkezik az egyes adóalanyokról, mint a korábbi adatközlések eredményeképpen. 

A NAV Online Számla 2.0. verziójának használata 2020. április 1-től lesz kötelező a cégek számára. A 2020 júliusától pedig az online számla áfaértékküszöb eltörlésével minden belföldi, adólanyok közötti számlára kiterjed majd az online számla adatjelentési kötelezettség. 

A társaságok érdeke az elérhető kedvezmények és az adókockázatok csökkentése miatt a pontos adatszolgáltatás, melyet gondos folyamat-előkészítésnek és pontos adminisztrációnak kell megelőznie, lehetőleg digitalizáltan. A NAV-nál gyűjtött adatokból a cégek is kérhetnek információkat, így lehetőség nyílik az előzetes önellenőrzésekre, vagy az automatizált áfabevallás előkészítésére. A pénzügyi adminisztráció digitalizációját támogatja az elektronikus számlázás is, mellyel kapcsolatban speciális szabályoknak kell megfelelniük az adózóknak.

Tudjon meg mindent az online számla adatszolgáltatásról és az elektronikus számlázás  részleteiről és készüljön fela  változásokra  szakértőnk és a NAV szakértőjének  segítségével a Vezinfó közreműködésével szervezett szakmai rendezvényen!

Előadó: 

dr. Sztankó Dániel, Igazgató, közvetett adók 
Czöndör Szabolcs, főosztályvezető,  NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatósága

Időpont: 

2020. február 28. péntek,  10.00-14.45 

Helyszín:

MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella utca 42-44.) 

REGisztrálni szeretnék a rendezvényrE!

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó- és munkajogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom