vámfelfüggesztés

A vámfelfüggesztések rendszere az importvámok csökkentését teszi lehetővé (akár 0%-ra is).

Ha az importálandó termékkel azonos, egyenértékű vagy azt helyettesítő termék egyáltalán nem szerezhető be a Közösség területén belülről, akkor az adott termék vámtételének felfüggesztését lehet kérelmezni.
A vámfelfüggesztések rendszere támogatja a Közösség ipari termelési kapacitásának erősítését, és ezáltal az uniós gyártók harmadik országbeli szállítókkal folytatott versengését is megkönnyíti azáltal, hogy az uniós gazdálkodók anélkül használhatnak fel nyersanyagokat, félkész termékeket, illetve alkatrészeket, hogy meg kellene fizetniük a közös vámtarifában megállapított általános vámokat.

Összefoglalva a fentieket, a vámfelfüggesztés a korlátlan mennyiségi behozatalt jelenti, és lehetővé teszi a harmadik országból behozott árukra vonatkozó vámtételek felfüggesztését az érvényességi idején belül, amely általában 5 év. Kérelem kizárólag olyan árura nyújtható be, amely a behozatalt követően feldolgozásra kerül. Késztermék, kiskereskedelmi értékesítésre közvetlenül alkalmas, vagy kiskereskedelmi értékesítésre szánt termék nem jöhet szóba ezen kedvezmények kérelmezése során.

További szakmai kifejezések

Kapcsolódó bejegyzéseink

TERVEZD VELÜNK KARRIERED!

Nézz körül könyvelő és adótanácsadó ajánlataink között és jelentkezz önéletrajz csatolásával!

#RSMKARRIER
 Tovább