szja-bevallási határidők

Szja-bevallással kapcsolatos törvényi határidők
január 31.  munkáltató, kifizető és a társadalombiztosítási kifizetőhely kiadja az összesített igazolásokat (M30)
február 15. adókedvezményre jogosító igazolások kiadásának határideje (pl. súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló igazolás; önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak által kiadandó igazolás; nyugdíj-előtakarékossághoz kapcsolódó nyilatkozathoz kiadandó igazolás stb.)
február 25. egyéni vállalkozók bevallási határideje 2018-ig
március 15. eddig válik elérhetővé elektronikusan a NAV által automatikusan készített tervezet. Az ügyfélkapuval nem rendelkezők eddig kérhetik a tervezet postai úton való megküldését
április 30. a NAV értesítést küld a befizetendő vagy visszaigényelhető adó összegéről. Eddig nyilatkozhat a külföldi illetőségű magánszemély, hogy a jövedelemszerzés évében Magyarországon adókötelezettség nem terhelte
május 20. bevallási tervezet javításának, kiegészítésének határideje; adóhatósági közreműködés nélküli szja-bevallás beadási határideje; 1+1 %-os nyilatkozat benyújtásának határideje; eddig kell bejelentést tennie a vállalkozási tevékenységet nem folytató és áfafizetésére nem kötelezett magánszemélynek a bevallási késedelemről, amennyiben a bevalláshoz szükséges  iratok/igazolások önhibáján kívül nem állnak rendelkezésére. 2019-től az egyéni vállalkozók bevallási határideje is!
november 20. eddig nyújtható be a bevallás és az igazolási kérelem mulasztási bírság kiszabása nélkül, amennyiben a magánszemély a bevallási késedelem kapcsán bejelentést tett (az igazolási kérelem nem utasítható el, ha a kimentésben nemzetközi egyezményre, viszonosságra, vagy külföldi adójog vizsgálatának szükségességére hivatkoznak)  

További szakmai kifejezések

Kapcsolódó bejegyzéseink

TERVEZD VELÜNK KARRIERED!

Nézz körül könyvelő és adótanácsadó ajánlataink között és jelentkezz önéletrajz csatolásával!

#RSMKARRIER
 Tovább