egyszerűsített eljárások

  • halasztott vámfizetési engedély: az engedélyesnek lehetősége nyílik a vámteher azonnali (10 nap) megfizetéséhez képest későbbi időpontban megfizetni a vámterhet.
  • engedélyezett címzetti engedély: lehetővé teszi az engedélyes számára, hogy engedélyezett helyen uniós árutovábbítási eljárás keretében szállított árukat fogadjon az eljárás megfelelő befejezése érdekében.
  • engedélyezett feladói engedély: lehetővé teszi az engedélyes számára, hogy anélkül vonjon árukat uniós árutovábbítási eljárás alá, hogy azokat vám elé állítaná.
  • engedély a nyilatkozattevő nyilvántartásába való bejegyzésre (korábban: helyi vámkezelési engedély): az engedély birtokában lehetőség nyílik a gazdálkodónak a saját telephelyén, illetve kijelölt helyen történő vámkezelésre, illetve a vámeljárások során egyszerűsített árunyilatkozat benyújtására. A vám-árunyilatkozat elfogadottnak tekintendő az áruk nyilvántartásba való bejegyzésének pillanatában. A vámhatóságok eltekinthetnek az áruk vám elé állításának követelményétől. 

További szakmai kifejezések

Kapcsolódó bejegyzéseink

NYITOTT POZÍCIÓINK!

Nézz körül és jelentkezz önéletrajz csatolásával és a pozíció megjelölésével! 

#RSMKARRIER
 Tovább