egyszerűsített eljárások

  • halasztott vámfizetési engedély: az engedélyesnek lehetősége nyílik a vámteher azonnali (10 nap) megfizetéséhez képest későbbi időpontban megfizetni a vámterhet. 
  • engedélyezett címzetti engedély: lehetővé teszi az engedélyes számára, hogy az általa kért, engedélyezett helyen uniós árutovábbítási eljárás keretében szállított árukat fogadjon közvetlen vámfelügyelet nélkül, az eljárás megfelelő befejezése érdekében. 
  •   engedélyezett feladói engedély: lehetővé teszi az engedélyes számára, hogy az engedélyezett helyen, anélkül vonjon árukat uniós árutovábbítási eljárás alá, hogy azokat vám elé állítaná. 
  • engedély a nyilatkozattevő nyilvántartásába való bejegyzésre (korábban: helyi vámkezelési engedély): az engedély birtokában lehetőség nyílik a gazdálkodónak a saját telephelyén, illetve kijelölt helyen történő vámkezelésre, illetve a vámeljárások során egyszerűsített árunyilatkozat benyújtására. A vám-árunyilatkozat elfogadottnak tekintendő az áruk nyilvántartásba való bejegyzésének pillanatában. A vámhatóságok eltekinthetnek az áruk vám elé állításának követelményétől.  
  • Engedélyezett gazdálkodói (AEO) engedély: partnerségi viszonyt eredményez a gazdálkodónak a hatósággal szemben. E bizalmi/partneri viszonyban számos könnyítést és egyszerűsítést élvezhet a gazdálkodó. 

További szakmai kifejezések

Kapcsolódó bejegyzéseink

TERVEZD VELÜNK KARRIERED!

Nézz körül könyvelő és adótanácsadó ajánlataink között és jelentkezz önéletrajz csatolásával!

#RSMKARRIER
 Tovább