Facebook image

dr. Bulátkó Ottó

Menedzser, Adóüzletág

Bulátkó Ottó végzettségét tekintve jogász, adótanácsadó. 2014 óta tagja az RSM adócsapatának, több, mint 15 éve foglalkozik adózást közvetlenül, vagy közvetve érintő kérdésekkel. Szakmai pályafutását az adóhatóságnál kezdte, ahol az adóeljárási törvény értelmezésével, gondozásával kapcsolatos feladatokat látott el, továbbá az adóügyek elektronikus intézésének kialakítási projektjeiben vett részt. Ezt követően a Kiemelt Adózók ellenőrzésében szerzett több éves tapasztalatot.
Fő szakterülete az adóellenőrzések, adóképviselet, továbbá az adóhatósági kapcsolattartás, valamint az adófelajánlások, látvány-csapatsport támogatások.

Telefon
dr. Bulátkó Ottó témái

Esettanulmány: Az objektív körülmények szerepe az áfalevonási jog megtagadása kapcsán

Az RSM Hungary Zrt. adóképviseleti csapata ismét sikerrel képviselte egyik ügyfelét az adóhatósággal szemben. Mind a Fővárosi Törvényszék előtti eljárásban, mind a Kúria a felülvizsgálati eljárásában az RSM által képviselt Társaság javára billent a mérleg nyelve. Az alábbi bejegyzésünkben az objektív körülmények áfalevonási jogra gyakorolt hatását és az ezzel kapcsolatos jogértelmezéseket mutatjuk be a jogesetünkön keresztül.

Tovább

Az adóellenőrzések során új bizonyítékok korlátozottan terjeszthetőek elő, be kell tárazni minden perdöntő muníciót!

Az adózónak az adóellenőrzések során figyelembe vehető minden dokumentumot már a folyamat kezdetén csatasorba kell állítania a jelenlegi szabályozás alapján. Az Art módosítása 2018-tól rögzíti, hogy új tény, dokumentum az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvre rendelkezésre álló jogvesztő észrevételezési határidő lejártát követően nem terjeszthető elő. A szabályozásban megjelenő szigorítás a gyakorlatban komoly kihívások elé állítja a cégeket!

Tovább