Facebook image

 Szakértőink

dr. Bulátkó Ottó

Menedzser, Adóüzletág

Bulátkó Ottó végzettségét tekintve jogász, adótanácsadó. 2014 óta tagja az RSM adócsapatának, több, mint 15 éve foglalkozik adózást közvetlenül, vagy közvetve érintő kérdésekkel. Szakmai pályafutását az adóhatóságnál kezdte, ahol az adóeljárási törvény értelmezésével, gondozásával kapcsolatos feladatokat látott el, továbbá az adóügyek elektronikus intézésének kialakítási projektjeiben vett részt. Ezt követően a Kiemelt Adózók ellenőrzésében szerzett több éves tapasztalatot.
Fő szakterülete az adóellenőrzések, adóképviselet, továbbá az adóhatósági kapcsolattartás, valamint az adófelajánlások, látvány-csapatsport támogatások.

Telefon

dr. Bulátkó Ottó témái

Az adóellenőrzések során új bizonyítékok korlátozottan terjeszthetőek elő, be kell tárazni minden perdöntő muníciót!

Az adózónak az adóellenőrzések során figyelembe vehető minden dokumentumot már a folyamat kezdetén csatasorba kell állítania a jelenlegi szabályozás alapján. Az Art módosítása 2018-tól rögzíti, hogy új tény, dokumentum az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvre rendelkezésre álló jogvesztő észrevételezési határidő lejártát követően nem terjeszthető elő. A szabályozásban megjelenő szigorítás a gyakorlatban komoly kihívások elé állítja a cégeket!

Tovább