Szakértőink

dr. Csüllög Balázs

Szenior adótanácsadó, adójogász

Ellenőrzési szakterületen szerzett adóhatósági tapasztalatokat, majd ügyvédként képviselte ügyfeleit adóigazgatási eljárásokban, adóperekben. Ezt követően egy nemzetközi könyvvizsgáló, adótanácsadó hálózat hazai irodájának compliance és tranzakciós tanácsadási területén dolgozott adótanácsadóként.

2017-ben csatlakozott az RSM Hungary Adójogi képviseleti / Tax litigation csapatához, ahol főként adóellenőrzésekben, végrehajtási- és fizetési könnyítési eljárásokban nyújt hatékony szakmai segítséget ügyfeleinknek, valamint szoros együttműködésben részt vesz az RSM Legal adóperes képviseleti munkájában. Az adójogszabályok értelmezéséhez, valamint a helyes adózási gyakorlat kialakításához adóhatósági és pénzügyminisztériumi állásfoglalási kérelmek előterjesztésével, illetve gazdasági ügyletek, szerződések adójogi szempontú véleményezése útján nyújt támogatást ügyfeleinknek.

Telefon

dr. Csüllög Balázs témái

Építményadó a kerítés után?

Ahogy az lenni szokott, év végéhez közeledve a társaságok társasági adó és helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettség lázában égnek. Ilyenkor sem szabad azonban megfeledkezni egyéb kötelezettségekről, amelyek elmulasztása miatt a következő évet kellemetlen meglepetéssel kezdhetjük. Ilyen például az építményadóköteles reklámhordozók bejelentési kötelezettsége.

Tovább

Jogkövetési vizsgálat vagy adóellenőrzés?

Az adóigazgatási rendtartás (Air.) 2018. január 1-től lecsökkentette az ellenőrzési eljárástípusok számát. Az Air immár csak két ellenőrzési típust nevesít: az adóellenőrzést és a jogkövetési vizsgálatot.

Tovább

Árverezett cégingatlan – áfa- és illetékkötelezettségek

Az árverés az áfa rendszerében termékértékesítésnek minősül, így a céges ingatlan kényszerértékesítése során is felmerül az áfakötelezettség. Kit terhel az áfa ilyenkor és kell-e a vevőnek vagyonszerzési illetéket fizetnie az árverésen megszerzett ingatlan után?

Tovább

Hogyan kerülhető el a céges ingatlan elárverezése?

Az adótartozás miatt lefoglalt céges ingatlan becsértékének megállapítása után kerülhet sor annak értékesítésére. Meg kell várni az árverezést, vagy létezik más megoldás? Milyen intézkedésekkel szemben lehet végrehajtási kifogással élni és mire kell ügyelni az eljárás során?

Tovább

Mit kell tudni a céges ingatlanra vezetett végrehajtásról?

Milyen szabályokra kell figyelniük az adósoknak az adóvégrehajtás során? Mi történik a nem magánszemély tulajdonában lévő ingatlannal, ha végrehajtási eljárás alá kerül, elkerülhető-e a kényszerértékesítés? Következő bejegyzéseinkben többek között ennek járunk utána.

Tovább
 Tovább