Facebook image

Összesen 792 bejegyzés

Adócsomag 2014: megszavazták a végleges adócsomagot!

Egy hónappal a javaslat benyújtása után rákerült a törvényhozás pecsétje a 2014-es adócsomagra: az országgyűlés megszavazta a végleges változatot. Lényegi változtatások ugyan nem történtek a javaslatban megfogalmazottakhoz képest, de érdemes számba venni, mi módosult a viták során, és mi maradt meg ugyanabban a formában. Annyi mindenképpen érzékelhető, hogy az októberi javaslat alapján kirajzolódó állami bevételkiesések veszélyét is figyelembe véve hajtottak végre néhány módosítást az elfogadott verzióban.

Tovább

A húsáfa margójára, avagy mit kóstál a sertéskaraj?

Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottság beterjesztette módosító javaslatait az októberben benyújtott adócsomaghoz kapcsolódóan. Ennek talán legnagyobb horderejű eleme az élő és félsertés áfájának 5 százalékra történő csökkentése az eddigi 27 százalékról.

Tovább

Bizalmi vagyonkezelés: a vagyonstrukturálás új eszköze?

A hazai bizalmi vagyonkezelés intézményének sikere azonban nagyban múlik azon, hogy a kapcsolódó speciális jogszabályok megszületnek-e, és ha igen, milyen keretrendszert biztosítanak a bizalmi vagyonkezelés magyarországi szereplőinek. A részletszabályozás tehát még hiányzik, de ettől függetlenül érdemes áttekinteni, a bizalmi vagyonkezelés gyakorlati alkalmazásának főbb irányvonalait.

Tovább

Kiemelt témák