Facebook image

Összesen 1392 bejegyzés

Mi lett veled Reklámadó?

Nagy volt a várakozás, hogy miként fogja a kormány rendezni a reklámadó sorsát, hisz az nemcsak a médiapiacot érinti. Nem volt mindegy ezért, hogy milyen irányt vesz a reklámadó törvény uniós elvárásoknak megfelelő átalakítása.

Tovább

A házipénztár szabályos vezetése II. rész

Az előző bejegyzésemben a házipénztár szabályozásról, a pénzkezelési szabályzat felépítéséről, tartalmáról olvashattak. Most nézzük meg pár a gyakorlatban felmerülő esetet arról, hogy mire kell odafigyelnünk, hogy egy erre irányuló adóvizsgálaton a revizorok mindent rendben találjanak.

Tovább

Június 1. a helyi iparűzési adó bevallási határideje! – I. rész

Itt a május, az évnek azon része, ami a könyvelők, könyvvizsgálók és adótanácsadók számára nagyon sűrű hónap, hiszen a naptári évvel megegyező üzleti éves vállalkozások számára június 1-ig kell közzétenniük 2014. évi beszámolójukat és benyújtaniuk helyi iparűzési adó (HIPA) és társasági adó (tao),esetleg egyszerűsített vállalkozói adó (eva),vagy kisvállalati adó (KIVA) bevallásaikat.

Tovább

A házipénztár szabályos vezetése I. rész

A házipénztár szabályos vezetése elengedhetetlen egy vállalkozás számára. Sajnos számos esetben tapasztaljuk, hogy nincs minden rendben. Sokan nincsenek tisztában a házipénztárakat érintő részletes és teljes szabályozással.

Tovább

Adó alóli mentesség a termék Közösségen belüli értékesítése esetében: az adóhatósági jogalkalmazás mennyiben felel meg a bírósági gyakorlatnak

Minden érintett fejből fújja, hogy az Áfa törvény 89. § (1) bekezdése alapján az a közösségi termékértékesítés mentes az adó alól, amennyiben hitelt érdemlően bizonyítást nyert, hogy az adózó által értékesített áru valóban elhagyta Magyarország területét. Az Áfa törvény a mentesség megállapításához egyetlen feltételt szab: az értékesítésnek igazoltnak kell lennie.

Tovább

Kiemelt témák