Facebook image
Mentés

SZÉP-kártya 2024 legfrissebb szabályok – munkáltatói tudnivalók, teendők

2024. január 1-től a SZÉP kártyák már nem használhatók hideg élelmiszer vásárlására, visszaáll a korábbi rend mely szerint a SZÉP kártya keretet szálláshelyeken, vendéglátó helyeken és szabadidős programokon lehet felhasználni. A SZÉP kártyákra utalható éves keretösszeg egy zsebre kerül, a kedvező adózású rekreációs plafon 450.000 forint.

Egy SZÉP kártya zseb, 3 felhasználási lehetőség 2024-től

2024. januárjától a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) szálláshely zsebe működik tovább, erre utalhatják a munkáltatók a dolgozóknak szánt rekreációs célú, kedvező adózású összegeket. A munkavállalók szálláshelyre, meleg étkezésre és szabadidős programokra tudják elkölteni egyenlegüket.

A SZÉP kártyára utalható összeg nagysága

A SZÉP-kártya számlákra 2024-ben 450 ezer forintot lehet béren kívüli juttatásként (28%-os adóteher mellett) utalni.

Figyelem! A SZÉP-kártyára utalható keretösszeg csak az egész évben fennálló munkaviszony esetén érvényes.

Ha a munkavállaló munkaviszonya csak az év egy részében áll fenn, akkor a 450 ezer forintnak a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összege adható. 

Így alakul a SZÉP-kártya adóterhe 2024-ben

A béren kívüli juttatásokra vonatkozóan a kedvezményes közterhek a SZÉP-kártyák esetében 2024. január 1-jétől változatlanok. Béren kívüli juttatásként 28 százalék - szociális hozzájárulás és szja - fizetendő. 

A kedvezményes keretösszeget meghaladó rész egyes meghatározott juttatásnak minősül.

Ezután a munkáltatóknak 33,04 százalékos adókötelezettséget kell megfizetni. A meghaladó rész utáni adóterheket a juttatás hónapja kötelezettségeként kell megállapítani, bevallani és megfizetni.

Mire költhető el a SZÉP kártya keret? 

A SZÉP kártyán lévő összegeket 2024-ben az alábbiakra költhetik a munkavállalók: 

  • vendéglátásra, 
  • szabadidős programokra, 
  • és szálláshelyre. 

Ezt azt jelenti tehát, hogy a SZÉP-kártya felhasználási köre visszatér a korábban megszokott mederbe. A SZÉP-kártyára utalt támogatás kizárólag a munkavállaló és társkártyával rendelkező közeli hozzátartozója által történő vásárlásokra használható fel, készpénzre nem váltható át.

Mire kell figyelni a munkáltatóknak a 2024-es SZÉP-kártya utalások során?

A SZÉP kártyás szerződések megkötésekor a kártyakibocsátók minden munkavállalónak alszámlát nyitottak, vagyis minden kártyabirtokos alkalmazott rendelkezik szálláshely számlaszámmal. A munkavállalók SZÉP kártya szerződésükön, vagy a kártyakibocsátó bankjuk portálján találják meg a szálláshely számlaszámaikat. A munkáltatóknak a szálláshely zseb számlaszámára kell utalniuk a munkavállalók SZÉP-kártya juttatásait. 

2023-ban növekedett a SZÉP kártya népszerűsége

Ennek a növekedésnek szinte teljes egésze (83 milliárd forint) 2023 decemberében történt. 
  • A 2023. év végi kifizetések számottevően növelték a SZÉP kártya népszerűségét. A munkáltatók a SZÉP kártya adókedvezményes lehetőségeit kihasználva, a normál 450.000 forintos limiten túl, egy alkalommal - 2023 augusztus 1. és december 31. között - további maximum 200.000 forintot is átutalhattak.
  • Az új adatok és a 2023-ban regisztrált 5 ezer újonnan belépett munkáltató figyelembevételével elmondható, hogy a SZÉP kártya népszerűsége az elmúlt évben nem csökkent, hanem épp ellenkezőleg, jelentős növekedést mutatott.

Kérdése van? Keresse szakértőinket!

Minek köszönhette népszerűségét a SZÉP-kártya 2023-ban?

A 2023. június 19-én megjelent, a SZÉP-kártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 237/2023. (VI.19) kormányrendelet megemelte a kedvező feltételekkel adható SZÉP-kártya-támogatás mértékét, és kibővítette a kártyán lévő összeg felhasználási lehetőségét a hideg élelmiszerek körével.  

  • 2023. augusztus 1-től béren kívüli juttatásnak, tehát kedvezményes adózású juttatásnak minősült az SZJA törvényben meghatározott éves rekreációs keretösszegen felül (450 000 Ft),attól függetlenül a SZÉP számlára utalt legfeljebb 200 ezer forint juttatás is. Az összeget nem kellett arányosítani 2023. évre. 
  • A munkáltató a fenti legfeljebb 200 ezer forint támogatást több részletben is elutalhatta a munkavállaló SZÉP-kártyájára. 
  • Ha a munkavállalónak az adott időszakban több munkáltatója volt, a 200 ezer forint támogatást minden munkáltatótól megkaphatta.
  • A legfeljebb 200 ezer forint összegű juttatást nem kellett a munkában töltött napokkal arányosítani, az teljes összegben járhatott, akkor is ha munkavállaló munkaviszonya nem állt fenn a teljes adóévben. Amennyiben a munkavállaló új munkaviszonyt létesített, akkor az új munkáltató is utalhatott a SZÉP-kártyájára legfeljebb 200 ezer forint összegben pluszjuttatást.
  • 2023. augusztus 1-től a SZÉP kártyán lévő teljes összeg kereskedő által értékesített hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható volt, 2023. december 31-ig.

További kérdése van?  keresse szakértőinket!

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom