Facebook image
Mentés

Jelentősen nőtt az RSM hálózat 2021-ben

Az RSM, a világ egyik vezető audit, adó- és tanácsadói hálózata 2021-ben 7,26 milliárd dollár bevételt ért el, amely 15,8 %-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A legfontosabb számok

  • Az RSM hálózat 7,26 milliárd dolláros árbevétellel zárta a kihívásokkal teli 2021-es évet.
  • Minden szolgáltatási területen erőteljes volt a növekedés, leggyorsabban a tanácsadási szolgáltatás bővült, 38%-kal.
  • Több mint 40 új iroda nyílt világszerte, így az RSM hálózat szakértőinek létszáma 51 000 fő fölé emelkedett.

Növekvő árbevétel

Az RSM, a világ egyik vezető tanácsadó hálózatának árbevétele 15,8 százalékkal, 7,26 milliárd dollárra nőtt. A hálózat Európában is növekedni tudott 15 százalékkal, amely elsősorban a tranzakciós- és IT-tanácsadásnak volt köszönhető. Az RSM globális hálózata immár több mint 123 országban van jelen, 850 irodában 51.000 tanácsadóval szolgálja ki helyi, regionális és globális vállalati ügyfélkörét. A hálózat adatai immár a hetedik egymást követő évben jelzik az erős növekedést világszerte. 

Növekvő igény a szakértői tanácsadási szolgáltatások iránt

A világjárvány felhívta a figyelmet az új technológiák adaptálásának szükségességére, nőtt az igény a szakértői támogatásra és a jövőbe való befektetésre a középvállalati szektorban. 

Globálisan a tanácsadási szolgáltatások mutatták a legdinamikusabb, 128 százalékos emelkedést. A növekedés motorját az innovatív új megoldások, az automatizált technológiák széles körű elterjedése adta, melyekben az RSM szakemberei hatékonyan tudták támogatni közép- és nagyvállalati ügyfeleiket, az üzleti újratervezés és digitalizáció terén.  

A fentiek mellett a számvitel (18,7%),az adótanácsadás (8,4%) és a könyvvizsgálói (7,6%) szolgáltatások bővülése járult hozzá jelentősebben a hálózat árbevételének növekedéséhez. A digitalizáció számos előnnyel jár, de a kiberbiztonsági problémák is növekedtek, amelyek sikeres kezelése révén az RSM kockázati tanácsadó szolgáltatásainak bevétele 2021-ben 19%-os emelkedést eredményezett.

RSM Hungary – bővülés, digitalizáció

Az RSM Hungary cégcsoport a 2021-es évet 3 milliárd forintot meghaladó árbevétellel zárta. Az RSM hálózat magyar képviselőjeként tovább fejlesztette információ-technológiai szolgáltatásait. Digitális adózási és számviteli megoldásai révén a pandémia közepette is stabilan segítette ügyfelei operációját. A felhőalapú megoldásokat biztosító Connectax platformon a hazai és nemzetközi hátterű cégek széles köre használja azokat a digitax megoldásokat, amelyek az adózási megfelelőséget, az adatszolgáltatást és a bevalláskészítést, vagy az áfa-egyenleg lekérdezést hatékonyan támogatják. 

keresse adótanácsadóinkat!

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom