Összesen 1231 bejegyzés

Goldenblog 2011: megkezdődött a szavazás!

Végre megkezdődött: immáron lehet szavazni a Goldenblog 2011 megmérettetésen! Miként július 7-i bejegyzésünkben már jeleztük, az RSM DTM is részt vesz a versenyen – a szakértői kategóriában indítottuk el blogunkat.

Tovább

Social média aktivitási audit - állásnál is számít

A fejvadász cégek már csak részben támaszkodhatnak a már meglévő adatbázisukra, hatékony hirdetéseikre, vagy az évek alatt kialakult networkingre. Felgyorsult világunknak, valamint az újonnan felnövő és a piacra betörő új generációknak köszönhetően az Ügyfelek részéről is egyre nagyobb az elvárás, hogy a személyzeti tanácsadó cégek teljes munkaerő piaci felmérést végezzenek.

Tovább

Üzleti adatok valódisága: az ördög a részletekben

Hát mindent nekem kell ellenőriznem? Még ezért is én vagyok a felelős? Nekem kellett volna gondolni rá? A kérdéseket bizony mindannyian ismerjük. És a választ is, amelyet a könyvelőnk udvariasan adni szokott, miközben megpróbálja elsimítani a galibát, amelyet az okozott, hogy az üzleti partner adóadatait senki sem ellenőrizte, és azok valótlannak bizonyultak egy utólagos ellenőrzés során: igen!

Tovább

Diákmunka: figyeljünk a szabályokra!

Évről-évre több tízezer diák vállal nyári munkát hazánkban – derül ki a vonatkozó statisztikákból. A szünidő alatti munka igen hasznos tud lenni, hiszen a nyári szorgoskodó nem csupán munka-, de adott esetben majdani karrierje során sokat érő szakmai tapasztalattal is gazdagodik. A nyári diákmunka a másik oldal, azaz a munkaadók számára is előnyökkel járhat: az ifjú hölgyek és urak általában lelkesek, motiváltak, szorgosak – és ami nem mellékes: a fix munkaerőnél olcsóbbak. Fontos ugyanakkor látni, hogy a diákok foglalkoztatására szigorú szabályok vonatkoznak. Számba vettük, mire kell munkaadóként odafigyelni, ha diákot alkalmazunk:

Tovább

Goldenblog 2011: mi is ott vagyunk!

Az RSM DTM blogja is részt vesz a Goldenblog 2011 (http://www.goldenblog.hu) megmérettetésen! A szakértői blog kategóriában neveztünk – a nyolc másik kategória a gasztro-, a kult-szórakozás, az IT-, az életmód-, a hír-, a helyi érték, a fotó-, valamint az egyéb blog. A szavazás augusztus 8-án reggel kezdődik, és 21-én éjfélig tart. Bárki szavazhat, ám ehhez Facebook-belépés szükséges. Kategóriánként egy szavazatot lehet leadni, plusz még egy voksot egyetlen blogra bármely kategóriából – utóbbit mobiltelefonról. A nyerteseket augusztus 22-én hirdetik ki, a díjátadó pedig szeptember elején lesz.

Tovább

Kiemelt témák

 Tovább